Vergoeding

Zorgverzekering

De basisverzekering in Nederland vergoedt drie uur dieetadvisering door een diëtist per jaar. Er wordt aanspraak gemaakt op het eigen risico. De diëtist heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Per zorgverzekeraar kan het tarief per uur en de aanvullende verzekering verschillen. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Ketenzorg

Als u binnen de ketenzorg valt heeft u recht op 180 minuten diëtistische begeleiding. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. U kunt hiermee ongeveer 4 keer op consult komen. Is dit niet voldoende voor u, dan biedt een aanvullende verzekering mogelijk de oplossing. De ketenzorg is voor mensen met met bepaalde chronische aandoening zoals: Diabetes, COPD of Cardio Vasculair Risicomanagement (CVRM). U heeft een verwijzing nodig van de huisarts of praktijkondersteuner.  

Tarieven

Tarieven

Zijn de bovenstaande vergoedingen verbruikt? Dan wordt dit natuurlijk direct met u gecommuniceerd. De diëtist stuurt vervolgens de factuur direct naar de cliënt.

Kosten: € 39 per 30 minuten

Eerste consult diëtist

Tijdens het eerste consult bespreken we uw huidige leefstijl en eetpatroon en verzamelen we meetgegevens. We bespreken uw verwachtingen en doelen voor de komende periode. Vervolgens stellen we samen een passend en persoonlijk dieetadvies op. Dit advies bestaat uit een op maat gemaakt voorbeelddagmenu en/of adviesrichtlijnen. Dit advies ontvangt u uiterlijk een week na het eerste consult. Het gesprek duurt 60 minuten en voor een uitgewerkt dieetadvies op maat wordt 30 minuten indirecte tijd gerekend. Wij vragen u vriendelijk om uw zorgverzekeringspas en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het eerste consult.

Duur: 90 minuten

Vervolg consult diëtist:

Tijdens dit consult evalueren we of het voorgesteld leefstijl- en eetpatroon bij u past. Mocht dit niet het geval zijn, dan passen we het aan. We kijken naar positieve veranderingen en bespreken hoe u het best kunt omgaan met moeilijke momenten. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en een nieuw meetmoment. U bepaalt zelf wanneer en hoe vaak een vervolgconsult plaatsvindt. Het vervolgconsult duurt 30-45 minuten.

Duur: 30 – 45 minuten 

E-mail of telefonisch contact

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Over het algemeen is dit gratis. Duurt het langer dan 10 minuten om antwoord de geven, dan worden deze kosten in rekening gebracht. Hierover wordt altijd tijdig met u gecommuniceerd.

Face to face consult

U gaat naar de praktijkruimte van de diëtist voor het gesprek.

Online consult

Wilt u graag begeleiding vanuit een andere locatie? Dan is een online consult dé oplossing. U weegt en meet vanuit huis. De diëtist bekijkt welk online programma het beste past.

Wandel consult

Wandelen heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo stimuleert het de aanmaak van endorfine en serotonine, wat een blij en ontspannen gevoel veroorzaakt. Ook daalt het stresshormoon cortisol. Hierdoor nemen angstige en depressieve gevoelens af. Het heeft een positieve invloed op uw hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen. Daarnaast stimuleert wandelen de werking tussen uw linker en rechter hersenhelft, wat een positieve invloed heeft op het verloop van het consult. Wilt u uw vervolgconsult combineren met een wandeling? Dan wandelen wij graag mee!

Huisbezoek

Is het vanwege medische redenen niet mogelijk om naar de praktijk te komen? Dan komen wij bij u thuis voor uw dieetbegeleiding. U heeft hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig.