COVID-19

Meer uren voor herstelzorg vanuit de basisverzekering

Per 18 juli 2020 is er voor coronapatiënten met ernstige klachten extra herstelzorg beschikbaar vanuit de basisverzekering. Het gaat om 7 uur diëtetiek, 50 sessies fysio- of oefentherapie en 8 uur ergotherapie. 

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts om gebruik te kunnen maken van de extra uren herstelzorg. Voor de vergoeding geldt ook het eigen risico.

Herstelzorg diëtist

Uw lichaam gebruikt meer energie en spiermassa wordt sneller afgebroken als u ziek bent.  Hierdoor kan onbedoeld gewichtsverlies ontstaan. Het kan zijn dat u de ziekte heeft doorstaan, maar nog niet ‘de oude’ bent. U voelt uzelf minder fit dan voor de ziekte.  Om herstel te bevorderen en uw spiermassa toe te laten nemen heeft u voldoende eiwitten en energie nodig. Het bevordert de spieropbouw wanneer u direct na de training eiwitrijke voeding nuttigt.  Uw lichaam neemt 20-30 gram eiwit per maaltijd op. Spieropbouw wordt het best ondersteund wanneer u 3-4 maaltijden per dag eet met 20-30g eiwit. Spieropbouw kan verder gaan gedurende de nacht wanneer u 30 minuten voor het slapen nogmaals eiwitten neemt.

In deze tijd is het extra belangrijk om uw weerstand zo optimaal mogelijk te houden. Een goede weerstand draagt bij aan heen sneller herstel en zorgt ervoor dat u minder snel ziek wordt. Het is belangrijk om een volwaardig eetpatroon te hebben, goed te slapen en genoeg te bewegen.

Maatregelen diëtistenpraktijk

Mijn Leefstijldiëtist houdt zich aan de maatregelen van het RIVM, om zo de verspreiding van het coronavirus te beperken. De praktijkruimte is zeer ruim en uitstekend geventileerd. Heeft u een afspraak op onze locatie? Dan vragen wij u vriendelijk om u aan de volgende maatregelen te houden:

  • Ontsmet uw handen bij binnenkomst.
  • Kom op het afgesproken tijdstip en wacht in de wachtkamer.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en de diëtist.
  • Ver zet uw afspraak (bij voorkeur 24 uur van te voren) wanneer u klachten heeft.